http://vildvittransblog.blogspot.com/ Skogsliv vid Lommaren – betraktelser: Lyssna, prata, skriv, reflektera - i Sommar i sommar!

tisdag 3 juni 2014

Lyssna, prata, skriv, reflektera - i Sommar i sommar!


Vejde

Med anledning av dagens mediala händelse. Sommaren har startat, för nu har årets namn avslöjats i Sommar i P1! Jag hinner inte lyssna på särskilt många Sommar-program live under min hektiska sommarsäsong. Vilken tur att det numera finns Play. Och kvällsrepriser. Jag har inte heller sökt att själv prata i denna 55-åriga institution i radion. Men jag har tidigare reflekterat över vad jag i så fall skulle prata om. Så här kommer ett etikettsbrott (?) i bloggosfären, att lägga ut en repris:

"I mitt Sommar skulle jag sjunga en aria till litteraturens lov.

I mitt Sommar skulle jag unisont med alla som lyssnar även sjunga musikens lov.

Till mitt Sommar skulle jag skriva ett opus om kärleken till naturen och dess roll som fristad för jäktade själar, långt från stress och larm.

I mitt Sommar skulle jag berätta om den enkla lyckan att vandra till Kvarnbo, lyssna på forsens mäktiga brus där och se vårens första utslagna blåsippa.

I mitt Sommar skulle jag då reflektera över hur det står till med artkunskapen hos våra skolbarn för de vanligaste blommorna. Är det lika påvert som jag fruktar? Den biologiska analfabetismen sprider sig! Naturguiden i mig ser sin uppgift kalla!


Jag lindar av olvon...

I mitt Sommar skulle jag lyfta fram barnens rätt i samhället och att vi inte tillåter att en enda liten parvel känner sig osynlig och försmådd.

I mitt Sommar skulle jag plädera för en decimering av antalet köpcentrum och bilar och i stället glorifiera cykeln.

I mitt Sommar skulle jag varsko människan om klimathotet och racka ner på de som sticker huvudet i sanden och inte låtsas se. En mer progressiv politik måste till för verklig förändring!

I mitt Sommar skulle jag övertala alla om att planera sina inköp bättre så att inte var fjärde matkasse slängs! Stoppa pumpernickel och annat bröd, frukt och grönt i munnen, inte i soporna!!

I mitt Sommar skulle jag berätta om själen och kroppen i ständig växelverkan; mår kroppen bra, mår ofta själen också relativt bra!

I mitt Sommar skulle jag med burlesk självdistans sona alla mina små och stora snedsteg.

I mitt Sommar skulle jag visa på mitt livs stötestenar men också hävda att just dessa borgar för ett starkt psyke.

I mitt sommar skulle jag berätta om naturen på The Queen Charlotte Islands, BC, Canada

I mitt Sommar skulle jag distinkt hävda läsningens betydelse för ordförståelse och vokabulär!"


Jag var visst lite inspirerad av ett ordförståelsetest när jag skrev denna text...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar