http://vildvittransblog.blogspot.com/ Skogsliv vid Lommaren – betraktelser: Nygamla röster ska sjunga på Kvinnodagen

tisdag 8 mars 2016

Nygamla röster ska sjunga på Kvinnodagen


Fortsätter att här citera Jonas Himmelstrands viktiga sanningssägare, boken: Att följa sitt hjärta - i jantelagens Sverige. Passar särskilt bra idag på den internationella Kvinnodagen.

"Jag hörde en gång en sovjetrysk anekdot som löd ungefär så här:
'Den ryske astronomiprofessorn talade stolt inför de församlade ryssarna om framtidens möjligheter med det ryska rymdprogrammet: - Kamrater, snart kommer vi alla att kunna fara till månen och Mars och många andra planeter. Åhörarna lyssnade andäktigt. Till sist reste sig en man upp och frågade professorn: - Kamrat, när kan vi resa till Wien?'

Tyvärr kan man göra en svensk variant av samma anekdot:
Statsministern talar stolt inför de församlade svenskarna om framtiden och om Sveriges världsledande jämstsällhetsarbete: 'Ärade medborgare, det dröjer inte länge förrän kvinnor i samma utsträckning som män kommer att vara styrelseledamöter, verkställande direktörer, professorer, generaldirektörer och statsministrar. Det finns inga gränser för vad morgondagens kvinnor kommer att kunna göra. De församlade svenskarna lyssnade andäktigt. Till sist reser sig en ung kvinna och frågar: 'Fru statsminister, när får vi vara hemma och ta hand om våra barn?' "

Så är det i Sverige 2016. Valfrihet? Nej. Alla måste stöpas i samma mall, annars straffas du.

Jämställdhet - den nya statsreligionen i Sverige!
Och den som inte håller med göre sig icke besvär att yttra sig. Jo, jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar